Lindtse kerk Lindtse kerk

De Lindtse kerk is huis voor de Wijkgemeente Lindtse Hof.
Elke zondag is er een kerkdienst.
Aanvangstijd: 10.00 uur

lees meer ยป

Kerkdienst 24 november 2019

24 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op de drempel van advent, met uitzicht op de komst van Jezus Christus, gedenken we hen die ons het afgelopen jaar zijn voorgegaan. Wie we hier missen, zijn geborgen in God. Daar worden we nog eens extra bij bepaald doordat aan het begin van de dienst Cataleya de Meza gedoopt zal worden, dochtertje van Lloyd de Meza en Marilyn Smith. De doop verbindt ons met Jezus in zijn dood om ons vervolgens op te nemen in zijn leven, dat altijd blijft. Daar wordt gedenken niet minder verdrietig van, wel minder hopeloos en meer betekenend.
Ds. Wim van der S

Welkom in dit huis. Welkom in dit huis.

Hier is een stoel voor wie moe is

Hier is hoop voor wie verdwaald is
Hier is liefde voor wie vol wrok is
Hier is geloof voor wie twijfelt
Hier ben je thuis
Hier word je verwacht zoals je bent.
Want dikwijls heeft God naar jou gezocht.
Zo dikwijls heeft hij op jou gewacht.
Uren, dagen, maanden, jaren misschien.
Sta even stil,
bewonder de schoonheid van deze kerk.
Adem het verleden van dit huis,
je eigen nieuw begin.
Sluit even je ogen, wordt even stil
Want in de stilte
hoor je de echo van Gods woord.
Ga even zitten,
hol ook hier niet aan jezelf voorbij.
Vouw je handen, open je hart,
bid.
En als je dat niet kunt,
als je niet geloven kunt omdat je pijn hebt,
ga dan toch naar je eigen huis met de zegen:
‘Vrede en alle goeds’
(Bron onbekend)

Boekenmarkt 9 november: 10.00 - 14.00 uur

Weet u niet wat u met die volle boekenkasten aanmoet? Dat komt goed uit. Want op zaterdag 9 november is er een boekenmarkt in de Lindtse kerk. Boeken die u niet meer nodig hebt, kunnen worden ingeleverd op Develweg 1. Wel graag vooraf even bellen (6122730) om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat.Graag de boeken aanleveren in bananendozen.

Het kan ook maar zo zijn, dat u, met deze herfstige dagen en een winter in het vooruitzicht uw boekenvoorraad nog wilt aanvullen. Wees dan welkom op de Boekenmarkt. Naast boeken is ook het Lindtse Lunchcafé geopend met koffie en thee en zoete lekkernijen voor erbij. En uiteraard ook heerlijke broodjes. Kom gezellig langs en ontmoet buren en buurtbewoners.

De kerk is open op woensdag De kerk is open op woensdag
Elke woensdagmorgen in de kerk open voor de koffie ochtend.
Loop gerust eens binnen. Uiteraard staat de koffie klaar.
Een praatje, gewoon even zitten, een spelletje, alle is mogelijk.
Van 9.30 - 12.00 uur bent u van harte welkom!

Lindtse Hof

Het is feest in de Lindtse kerk. We hangen de slingers uit!
In het weekend van 8 en 9 juni hebben we gevierd dat Lindtse Gemeente en de Open Hof gemeente verder gaan als Wijkgemeente Lindtse Hof!
Na e
en proces van twee jaar waarin het elkaar leren kennen, samen verkennen, samen zoeken, voorzichtig samen vieren  zijn we blij en God dankbaar dat het zover is!
Zaterdag hadden we een gezellig feestje, zondag een prachtige en feestelijke Pinksterdienst.

We mogen op weg gaan, geleid door de Heilige Geest.
(In verband met privacy geen foto's van mensen, maar we waren met velen, zowel op zaterdag als op zondag!)

Diaconaal jaarthema 2019 Diaconaal jaarthema 2019
Na het succesvolle diaconale themajaar 2017 is besloten ook in 2019 in actie te komen, ditmaal voor Oeganda. De Lindtse Kerk en De Hoeksteen hebben gekozen voor het Kerk in Actie-project ‘Karamojong kinderen naar huis en naar school’.
In de kerkdienst op 27 januari zal mw.
Florette Koning, communicatiemedewerker van Kerk in Actie, iets meer vertellen over dit project. ZIj is zelf in Oeganda geweest.

Door het jaar heen wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan dit project. Zo hopen we aan het einde van het jaar een mooi bedrag bijeen te hebben gespaard voor dit de kinderen in Oeganda.
Voor meer info: https://www.kerkinactie.nl/projecten/karamojong-kinderen-naar-huis-en-naar-school