Verslag Kliederkerk van een moeder Verslag Kliederkerk van een moeder

Aangekomen bij 'De Notenbalk' moesten eerst de 2 klaslokalen van de neefjes bekeken worden. Maar al snel viel hun oog op de knutselactiviteit. Verven op de grond, das pas echt kliederen! Vol enthousiasme gingen onze 4 jongens aan de slag, schoenen en sokken uit, verfschort aan! De opdracht was een regenboog te maken. Dat is ze gelukt! 4 prachtige regenbogen lagen te drogen. Daarna werden er hoeden geknutseld, elk met een dier erop. Het was fijn dat de jongens, elk op hun eigen niveau, zo creatief bezig konden zijn, rond een bijbelverhaal.
Met elkaar hebben we geluisterd naar het verhaal van Noach en liedjes gezongen. De gemaakte knutsels werden betrokken in het verhaal en zo was het kringetje rond.
Vanuit mijn werk op een Rotterdamse basisschool, weet ik hoe verbindend het is om met elkaar te eten. De kracht hiervan wordt vaak onderschat! De jongens waren dan ook blij verrast dat er ook nog broodjes voor hen klaar stonden. Met knakworstjes! Dat ging er wel in. En ook het regenboogfruit werd zeer gewaardeerd.
Nadat we de bijeenkomst gezamenlijk hadden afgesloten, gingen we op huis aan. Weer door de regen, met de mooie knutsels. Maar dat mocht de pret niet drukken, want thuis op de bank, werd unaniem besloten dat we volgende keer weer zouden gaan. En o ja, mama, tante en oom mochten dan ook wel weer mee...
Karin Hogenbirk - Van Driel, mama van Lars en Daan